Lehtësia apo mendjelehtësia e aplikimit për vizë Britanike?

Të listuar të dytët me përqindjen më të lartë në rajon, plot 40% të rasteve të aplikimit për vizë Britanike nga nënshtetasit Shqiptarë refuzohen (burimi UKVI official statistics Q2 1017).

Nën efektin e ‘one click away’ ku çdo gjë në letër duket e thjeshtë por në fakt gjithçka ka nevojë për një interpretim personal, qytetarët aplikojnë dhe habiten që në pak ditë marrin një refuzim.

Pse duhet të na bëjë përshtypje kjo?

Eshtë e njohur që Commonwealth është një sistem masiv me shtrirje pothuajse globale dhe sikurse një vizë për në Britaninë e Madhe hap dyert për aplikime të thjeshta në shumë vende Anglofone, e kundërta ngre shumë pikëpyetje.

Në çdo aplikim vize për Britaninë e madhe apo për vende që vazhdojnë të kenë regjim vizash, një nga pyetjet rutine është: keni patur një vizë të refuzuar më parë?

Nëse përgjigjja natyrshëm vjen ‘PO’, oficeri i emigracionit është i detyruar dhe kurioz për të parë dosjen tuaj me shumë më tepër kujdes. Skrupujt profesional dhe preçedenti janë motive shumë të forta që dosja të shihet me dyshim.

Një dosje aplikimi është një profil individual dhe rast pas rasti, në varësi të rrethanave personale ndryshon. Për pasojë nuk ka një formulë unike të dokumentave për t’u përfshirë që sigurojnë suksesin. Rekomandimi në çdo rast është që të shqyrtohen motivet dhe mundësitë reale të vizitës qoftë kjo për turizëm, edukim apo tjetër.

Në asnjë rrethanë individi nuk duhet të mendoje që me pak fat dhe me pak dashamirësi viza do të merret.

Nje ushtri e tërë profesionistësh e mirëtrajnuar mban një standard të konsoliduar në bazë të praktikave më të mira ndër vite. Eshtë realisht në dorën e çdo aplikanti të evitojë mendjelehtësine dhe të përmbyllë një proçes të suksesshëm.

Crown Albania ka një rekord aplikimesh të sukseshme ndërkohë që ruan statusin e agjentit dhe partnerit për shumë grupe akademike dhe institucione edukative.

Rezultati ynë më i mirë: në rastin e vizës studentore, një proces i suksesshëm pas dy refuzimeve radhazi të ndërmarra pa konsulencën e stafit tonë.

Roli ynë është 360 gradë:

  • prezantim i ofertave nga disa universite bazuar në kushtet e studentit,

  • negocim burse,

  • pranim oferte,

  • përpilim dokumentacioni,

  • aplikim për vizë Britanike.

Në rastin e vizave turistike një grup prej 8 personash, staf i “Coca Cola Bottling Shqipëria” dhe “Uji i Ftohtë Tepelenë” (me statusin e sponsorit të ekipit kombëtar të futbollit) aplikuan dhe siguruan vizat Britanike në një kohë rekord në Shtator 2018 për të ndjekur ndeshjen Skoci Shqipëri në Glasgow.

Të gjithë klientet tanë në fund të proçesit janë miqtë tane. Jemi krenar që CROWN lë gjurmë dhe krijom mundësi për përparim individual përmes punës sonë.