Englanders Scholarship Board Albania

30 contestants for 10 scholarships

Access to best British boarding schools

 • Candidates have to demonstrate high academic ability.
 • Maths and English tests apply.
 • The scholarships are awarded on merit only
 • Transparent rounds of selection

  Apply NOW

TOTAL COST

30.000 / 40.000 Pound

15,000 Pound per annum

 • ATTN no further scholarship applied * includes tuition, accommodation, food, laundry, most activities.
 • Does not include deposit (refundable on course completion), guardianship if required and/or administration fee.
 • The school fees per annum to be paid by the family for Englanders Scholarship winners 2023 will not be lower than 15,000 Pound.

Scholarship guaranteed for

  •  One or each of the two years of an IGCSE course.

  •  One or each of the two years of an A-level course.

  • One or each of the two years of an IB course.

  •  One Year Foundation Programme

APPLICABLE

 • September 2023 intake
 • GPA 9+ and fluency in English
 • OPEN to 9, 10 and 11 grade graduates 

UK boarding school locations

Within 30 minutes from all destinations except Exeter slightly more than half an hour.
□ Durham  □ London           □ Exeter      □ Southampton
□ Reading □ Cambridge    □ Norwich   □ Bath  

* If you are interested on another level of studies or a particular destination please contact us to enquire about options.


HOW TO APPLY

1) Start: apply online by sending to esba@crown.al

 •  passport
 • last academic year grades translated
 • any internationally recognized English test result obtained *applications received after April 30th 16:00 CET will not be considered

2 ) Be present at preliminary meeting

 • with your parent or legal guardian
 • sign application form and related documents

3) Exam day within a week

 • Present yourself with your passport,
 • The fee of the ESBA test is  100 Pound to be paid at the Bank account of Englanders CR. Upon test completion, on the test day 50% of the ESBA test fee will be refunded.

4) Know your result and move ahead

 •  make a preliminary interview with the board
 • If successful you will be awarded a Certificate of Scholarship
 •  you will be presented with a school that matches your aspirations

5) Final Actions

 • apply to the British school and achieve conditional offer
 • complete conditions of the offer
 • pass the interview with the UK boarding school
 •  present actual grades upon completion of academic year in Albania
 • prepare documents for visa application
 • apply for a visa

Englanders Scholarship Board Albania

Welcome to the online application portal for Englanders Scholarship Board Albania.

By submitting the following information you express your interest to participate in the merit based competition dedicated to talented students from Albania and the region.

Englanders Scholarship Board Albania secures reduced fixed tuition and boarding costs to best UK boarding schools.

The competition works on a ‘first come first served’ basis as places are limited to only 30 contestants who compete for 10 Englanders scholarships.

The competition includes some rounds of transparent selections including Maths and English tests followed by academic interviews.

Apply NOWShkollë e mesme në Kanada – Port Alberni District

Port Alberni District është një qytezë e mrekullueshme që shtrihet në mes te ishullit te Vancouver.

Shkolla e mesme e këtij komuniteti përfaqëson fjalën e fundit të teknologjisë me një investim prej 58 milion dollarësh Kanadez i përfunduar rreth 7 vite më parë. https://www.youtube.com/watch?v=DGSrziAEDIY

Këtu na pret principali i shkolles, Z. Rob Souther i cili na udhëheq në një tour në ambjentet e shkollës. Ndalemi tek salla e “debate club” që ndodhet në afersi të zyrës së tij dhe aty shohim temat që marrin përsipër të diskutojnë studentët përgjatë muajit. ‘Nga pikëpamja akademike’ – na shpjegon ai është e rëndësishme që sfida të merret pozitivisht’.

Maksimumi i përfitimit merret kur studentët duhet të “mbrojnë” një qëndrim i cili nuk është ai tek i cili besojnë në të vërtetë pasi kjo i bën të eksplorojnë këndvështrime të ndryshme. Këtu mësojnë shkëmbimin e ideve dhe respektimin e fjalës së bashkëbiseduesit ndërkohë që audienca është e mirëpritur t’ju japë përshtypjet e veta. Thjesht ideale për studentët që duan të zhvillojnë aftesitë e komunikimit që në shkollën e mesme.

Ekrane informuese ndodhen në çdo korridor dhe informacioni përditësohet vazhdimisht, duke filluar nga oraret, ftesat për pjesëmarrje, kalendaret akademike, aktivitetet jashtëshkollore e deri tek ditëlindjet. Rezultatet e përftuara për nxënësit dhe prindërit janë të përmuajshme dhe me krenari vërejmë që për Arber Mezani, studenti ynë Shqiptar në këtë shkolle, ka marre një A në mesataren e të gjitha subjekteve. Detyrat e shtëpisë konceptohen ndryshe nga çfarë jemi mësuar të shohim në Shqipëri.

Studentët kanë një account virtual dhe çdo punim që bëhet në shtëpi apo në shkollë sinkronizohet dhe ruhet automatikisht. Puna në grup me 4 studentë promovohet nëpërmjet projeteve të shumëllojshme. Çdo projekt dhe punim ka pikët e veta të cilat përcaktojnë respektivisht rezultatin mujor semestral dhe vjetor.

Sportet kanë një rëndësi të veçantë dhe shkolla kujdeset që në klasën e 10 çdo student të këtë 1 orë e gjysëm fiskulture çdo ditë. Pasi kalojnë teste të ndryshme, nxënësit inkurajohen të bashkohen në klube të ndryshme sportive që variojne nga basketbolli deri tek rugby. Të gjitha ambjentet janë të mirëpajisura duke përfshirë 1 dhomë gjimnastike, 2 palestra të mbyllura dhe fushat e sportit që rrethohen nga pistat e vrapimit. Shumë afër ambjenteve të shkollës, në distance 250 m ecje ndodhet biblioteka dhe pishinat e mbyllura.

Përse të studioni në Port Alberni School District ?

Një nga përparesitë e Port Alberni është vendndodhja buzë lumit Sommass, që i siguron një klimë të butë që përfaqësohet nga të 4 stinët. Komuniteti përbëhet nga përafërsisht 20.000 banorë. Zona është kodrinore me infrastrukturë të bollshme me rrugë të gjëra që janë një standard i panjohur dhe për autostratradat në vendin tonë. Ujëvara më e lartë në Canada ndodhet vetëm 60 km larg, Della Falls.

Port Alberni School District – Totem

Me kureshtaret mund të përfshihen në aktivitetet e kërkimit të arit, një aktivitet i hershëm në shumë lumenj të ishullit, tashmë i kthyer në një atraksion turistik. Për të apasionuarit pas Petroglifeve dhe Gjeologjisë, Sproat Lake ose Liqeni i Troftës është një destinacion për t’u vizituar.
Banorët janë miqësore dhe i konsiderojnë studentet internacional si një mundësi për të mësuar me shumë për kulturat e tjera. Një pjesë e mirë e kulturës dhe prezencës vendase përbëhet nga trashëgimia indigjene dhe kjo prezencë ndihet si në simbolike psh totem po ashtu dhe në burime njerëzore.

Gjithashtu qyteza ka distancë të shkurtër nga Nanaimo, porti më i madh dhe aeroporti i ishullit. Një destinacion tjetër spaktakolar është Tofino, qyteza turistike e famshme për sportin e surfit dhe bukuritë natyrore, si dhe Victoria, kryeqyteti i Vancouver që konsiderohet si qyteti i vjetër me kulture Europiane.

Jo me kot British Columbia ka slloganin që e përfaqeson ‘Beautiful British Columbia’ që e gjen në çdo targë, bluze apo ornament karakteristik. Banorët këtu natyrshëm kanë me çfarë të krenohen si nga pikëpamja shoqërore, kulturore por edhe natyrore.

Shtëpia e Tigrave dhe e Tyees: Campbell River high school District

I vendosur në mes të gjelbërimit, në breg të oqeanit dhe vetëm pak kilometra larg ishullit Quadra dhe një mori ishujsh të tjerë, me një aeroport të vogël vetëm 5 minuta larg qytetit, me masivë pyjorë të paimagjinueshme që ri-dimensionojnë të menduarit tonë për gjelbërimin, pikërisht këtu ndodhet qyteza e bukur e Campbell River.

Qyteza ka mjaft histori të vogla dhe interesante. Eshtë kryeqyteti botëror i salmonit https://www.youtube.com/watch?v=b-gU4ca5064

Në 1958 ka qënë skena me kurioze e shpërthimit jo nuklear në botë https://www.youtube.com/watch?v=6W9PV_s_zF4

Në një ditë përfekte mund të shohësh në natyrën e egër ariun e zi, delfinët dhe balenat. Në fakt një nga këto ditë, 21 Shtator komuniteti organizon një aktivitet posaçërisht për “whale watching”.

Njerëzit këtu e shohin veten të lidhur shumë me njeri-tjetrin dhe me natyrën që i rrethon. Kjo është e qartë në çdo kontakt të lirshëm që patëm me pjesëtarët e stafit.

Ndërkohe drita natyrale dhe ajrosja është një element që tërheq vëmendjen në të gjithë amjentet shkollore. Duket sikur edukatoret që merren me studentet ndërkombëtar i njohin shumë mire ata dhe i ndjekin herë nga larg duke respektuar pavarësinë e tyre dhe herë nga afër, duke i “shtyrë” në mënyrë ngacmuese drejt fokusit në detyrat e ditës.

Biblioteka Carihi

Mësuesit në Campbell River high school District, kujdesen që t’i mbajnë fëmijët të zënë. Autoriteti i tyre është absolut, toni është i rreptë, serioz por asnjëherë i rëndë që të bëjë fëmijën të mendojë që nuk ka akses për të thënë atë që dëshiron.

Sensi i krenarisë komunitare ndërtohet nga gjëra të vogla po krejt origjinale sikurse totemi gjigand i vendosur në hyrje të njeres prej shkollave të mesme. Ambjentet sportive si brenda dhe jashtë shkollës jane thjesht impresionuese dhe ndjellese. Eshtë e vështirë të imagjinohet hapësira, investimi po dhe dedikimi njerëzor pas një infrastrukture kaq të mirëmenduar.

Arti dhe komunikimi janë prezent në çdo vend pasi çdo cep i shkollës është i mbushur me punime të studenteve të cilat përditësohen sistematikisht.

Studentet internacional konsiderohen pasuri në këtë shkollë pasi ata vijnë me një energji të ndryshme dhe pasurojnë jetën komunitare në vend. Përgjithësisht ata jo vetëm që ia dalin mirë por janë shembull për vendasit.

Nacionaliteti dominant nga ndërkombetarët është Gjermania, e ndjekur nga Spanja dhe Taiwan.

Përveç aktiviteteve shkollore custodians/kujdestaret ligjor organizojnë një seri aktivitetesh që janë posaçërisht për të krijuar kohëzion tek grupi i studentëve ndërkombëtar. Kjo mund të jetë një shëtitje e thjeshtë në shtegun seaview që është plot 10 kilometra i gjatë apo deri tek udhëtimet në Vancouver apo Victoria qe janë qytetet e afërta më të mëdha.

Në Campbell River high school district, edukuesit janë në çdo moment në kontakt me studentet dhe ata krijojne klube bazuar ne interesat e tyre. “Adventure Club” ishte një rast unik dhe i ndërtuar tërësisht mbi bazën e pasionit të pedagogut për aktivitetet outdoor. Hapësira e përdorur për këtë projekt ishte një ambjent plot jetë ku çdo ditë planifikohej me kujdes aventura e radhës.

Një tjetër club “Teen Flight” i lejon studentët që në bashkëpunim me një kompani private të ndodhur në aeroportin lokal të ndërtojnë një avion të lehtë i cili çdo vit testohet përpara se të shitet dhe të përftoje fonde për projektin aeronautik të radhës.

Team

Crown Albania është Organizatë Jofitimprurëse e regjistruar me vendim gjykate numër 957 në Dhjetor 2014, Nipt L51704451H. Qendra është përfaqësuese e kontraktuar e më shumë se 150 shkollave publike dhe private ne Kanada. Ka një ofertë dhe një portë për interesin e të gjithëve ndërkohë që ne kemi në çdo rast në qëndër të vëmendjes ofrimin e mundësive të barabarta për studentet ekselentë Shqiptarë.

Assistenca jonë është 360 gradë, nga marrja e interesit tuaj, përftimi i ofertës deri në përfundimin e procedurave të vizës pranë Autoriteteve Emigratore.

Studimet jashtë Shqipërisë kërkojnë një planifikim në kohë dhe ne rekomandojmë që aplikimet të mbyllet brenda muajit Shkurt në mënyrë që të sigurohet një proces i kujdesshëm dhe i suksesshëm.

Lehtësia apo mendjelehtësia e aplikimit për vizë Britanike?

Të listuar të dytët me përqindjen më të lartë në rajon, plot 40% të rasteve të aplikimit për vizë Britanike nga nënshtetasit Shqiptarë refuzohen (burimi UKVI official statistics Q2 1017).

Nën efektin e ‘one click away’ ku çdo gjë në letër duket e thjeshtë por në fakt gjithçka ka nevojë për një interpretim personal, qytetarët aplikojnë dhe habiten që në pak ditë marrin një refuzim.

Pse duhet të na bëjë përshtypje kjo?

Eshtë e njohur që Commonwealth është një sistem masiv me shtrirje pothuajse globale dhe sikurse një vizë për në Britaninë e Madhe hap dyert për aplikime të thjeshta në shumë vende Anglofone, e kundërta ngre shumë pikëpyetje.

Në çdo aplikim vize për Britaninë e madhe apo për vende që vazhdojnë të kenë regjim vizash, një nga pyetjet rutine është: keni patur një vizë të refuzuar më parë?

Nëse përgjigjja natyrshëm vjen ‘PO’, oficeri i emigracionit është i detyruar dhe kurioz për të parë dosjen tuaj me shumë më tepër kujdes. Skrupujt profesional dhe preçedenti janë motive shumë të forta që dosja të shihet me dyshim.

Një dosje aplikimi është një profil individual dhe rast pas rasti, në varësi të rrethanave personale ndryshon. Për pasojë nuk ka një formulë unike të dokumentave për t’u përfshirë që sigurojnë suksesin. Rekomandimi në çdo rast është që të shqyrtohen motivet dhe mundësitë reale të vizitës qoftë kjo për turizëm, edukim apo tjetër.

Në asnjë rrethanë individi nuk duhet të mendoje që me pak fat dhe me pak dashamirësi viza do të merret.

Nje ushtri e tërë profesionistësh e mirëtrajnuar mban një standard të konsoliduar në bazë të praktikave më të mira ndër vite. Eshtë realisht në dorën e çdo aplikanti të evitojë mendjelehtësine dhe të përmbyllë një proçes të suksesshëm.

Crown Albania ka një rekord aplikimesh të sukseshme ndërkohë që ruan statusin e agjentit dhe partnerit për shumë grupe akademike dhe institucione edukative.

Rezultati ynë më i mirë: në rastin e vizës studentore, një proces i suksesshëm pas dy refuzimeve radhazi të ndërmarra pa konsulencën e stafit tonë.

Roli ynë është 360 gradë:

 • prezantim i ofertave nga disa universite bazuar në kushtet e studentit,

 • negocim burse,

 • pranim oferte,

 • përpilim dokumentacioni,

 • aplikim për vizë Britanike.

Në rastin e vizave turistike një grup prej 8 personash, staf i “Coca Cola Bottling Shqipëria” dhe “Uji i Ftohtë Tepelenë” (me statusin e sponsorit të ekipit kombëtar të futbollit) aplikuan dhe siguruan vizat Britanike në një kohë rekord në Shtator 2018 për të ndjekur ndeshjen Skoci Shqipëri në Glasgow.

Të gjithë klientet tanë në fund të proçesit janë miqtë tane. Jemi krenar që CROWN lë gjurmë dhe krijom mundësi për përparim individual përmes punës sonë.