Englanders Scholarship Board Albania

30 contestants for 10 scholarships

Access to best British boarding schools

 • Candidates have to demonstrate high academic ability.
 • Maths and English tests apply.
 • The scholarships are awarded on merit only
 • Transparent rounds of selection

  Apply NOW

TOTAL COST

30.000 / 40.000 Pound

15,000 Pound per annum

 • ATTN no further scholarship applied * includes tuition, accommodation, food, laundry, most activities.
 • Does not include deposit (refundable on course completion), guardianship if required and/or administration fee.
 • The school fees per annum to be paid by the family for Englanders Scholarship winners 2023 will not be lower than 15,000 Pound.

Scholarship guaranteed for

  •  One or each of the two years of an IGCSE course.

  •  One or each of the two years of an A-level course.

  • One or each of the two years of an IB course.

  •  One Year Foundation Programme

APPLICABLE

 • September 2023 intake
 • GPA 9+ and fluency in English
 • OPEN to 9, 10 and 11 grade graduates 

UK boarding school locations

Within 30 minutes from all destinations except Exeter slightly more than half an hour.
□ Durham  □ London           □ Exeter      □ Southampton
□ Reading □ Cambridge    □ Norwich   □ Bath  

* If you are interested on another level of studies or a particular destination please contact us to enquire about options.


HOW TO APPLY

1) Start: apply online by sending to esba@crown.al

 •  passport
 • last academic year grades translated
 • any internationally recognized English test result obtained *applications received after April 30th 16:00 CET will not be considered

2 ) Be present at preliminary meeting

 • with your parent or legal guardian
 • sign application form and related documents

3) Exam day within a week

 • Present yourself with your passport,
 • The fee of the ESBA test is  100 Pound to be paid at the Bank account of Englanders CR. Upon test completion, on the test day 50% of the ESBA test fee will be refunded.

4) Know your result and move ahead

 •  make a preliminary interview with the board
 • If successful you will be awarded a Certificate of Scholarship
 •  you will be presented with a school that matches your aspirations

5) Final Actions

 • apply to the British school and achieve conditional offer
 • complete conditions of the offer
 • pass the interview with the UK boarding school
 •  present actual grades upon completion of academic year in Albania
 • prepare documents for visa application
 • apply for a visa

Englanders Scholarship Board Albania

Welcome to the online application portal for Englanders Scholarship Board Albania.

By submitting the following information you express your interest to participate in the merit based competition dedicated to talented students from Albania and the region.

Englanders Scholarship Board Albania secures reduced fixed tuition and boarding costs to best UK boarding schools.

The competition works on a ‘first come first served’ basis as places are limited to only 30 contestants who compete for 10 Englanders scholarships.

The competition includes some rounds of transparent selections including Maths and English tests followed by academic interviews.

Apply NOWShtëpia e Tigrave dhe e Tyees: Campbell River high school District

I vendosur në mes të gjelbërimit, në breg të oqeanit dhe vetëm pak kilometra larg ishullit Quadra dhe një mori ishujsh të tjerë, me një aeroport të vogël vetëm 5 minuta larg qytetit, me masivë pyjorë të paimagjinueshme që ri-dimensionojnë të menduarit tonë për gjelbërimin, pikërisht këtu ndodhet qyteza e bukur e Campbell River.

Qyteza ka mjaft histori të vogla dhe interesante. Eshtë kryeqyteti botëror i salmonit https://www.youtube.com/watch?v=b-gU4ca5064

Në 1958 ka qënë skena me kurioze e shpërthimit jo nuklear në botë https://www.youtube.com/watch?v=6W9PV_s_zF4

Në një ditë përfekte mund të shohësh në natyrën e egër ariun e zi, delfinët dhe balenat. Në fakt një nga këto ditë, 21 Shtator komuniteti organizon një aktivitet posaçërisht për “whale watching”.

Njerëzit këtu e shohin veten të lidhur shumë me njeri-tjetrin dhe me natyrën që i rrethon. Kjo është e qartë në çdo kontakt të lirshëm që patëm me pjesëtarët e stafit.

Ndërkohe drita natyrale dhe ajrosja është një element që tërheq vëmendjen në të gjithë amjentet shkollore. Duket sikur edukatoret që merren me studentet ndërkombëtar i njohin shumë mire ata dhe i ndjekin herë nga larg duke respektuar pavarësinë e tyre dhe herë nga afër, duke i “shtyrë” në mënyrë ngacmuese drejt fokusit në detyrat e ditës.

Biblioteka Carihi

Mësuesit në Campbell River high school District, kujdesen që t’i mbajnë fëmijët të zënë. Autoriteti i tyre është absolut, toni është i rreptë, serioz por asnjëherë i rëndë që të bëjë fëmijën të mendojë që nuk ka akses për të thënë atë që dëshiron.

Sensi i krenarisë komunitare ndërtohet nga gjëra të vogla po krejt origjinale sikurse totemi gjigand i vendosur në hyrje të njeres prej shkollave të mesme. Ambjentet sportive si brenda dhe jashtë shkollës jane thjesht impresionuese dhe ndjellese. Eshtë e vështirë të imagjinohet hapësira, investimi po dhe dedikimi njerëzor pas një infrastrukture kaq të mirëmenduar.

Arti dhe komunikimi janë prezent në çdo vend pasi çdo cep i shkollës është i mbushur me punime të studenteve të cilat përditësohen sistematikisht.

Studentet internacional konsiderohen pasuri në këtë shkollë pasi ata vijnë me një energji të ndryshme dhe pasurojnë jetën komunitare në vend. Përgjithësisht ata jo vetëm që ia dalin mirë por janë shembull për vendasit.

Nacionaliteti dominant nga ndërkombetarët është Gjermania, e ndjekur nga Spanja dhe Taiwan.

Përveç aktiviteteve shkollore custodians/kujdestaret ligjor organizojnë një seri aktivitetesh që janë posaçërisht për të krijuar kohëzion tek grupi i studentëve ndërkombëtar. Kjo mund të jetë një shëtitje e thjeshtë në shtegun seaview që është plot 10 kilometra i gjatë apo deri tek udhëtimet në Vancouver apo Victoria qe janë qytetet e afërta më të mëdha.

Në Campbell River high school district, edukuesit janë në çdo moment në kontakt me studentet dhe ata krijojne klube bazuar ne interesat e tyre. “Adventure Club” ishte një rast unik dhe i ndërtuar tërësisht mbi bazën e pasionit të pedagogut për aktivitetet outdoor. Hapësira e përdorur për këtë projekt ishte një ambjent plot jetë ku çdo ditë planifikohej me kujdes aventura e radhës.

Një tjetër club “Teen Flight” i lejon studentët që në bashkëpunim me një kompani private të ndodhur në aeroportin lokal të ndërtojnë një avion të lehtë i cili çdo vit testohet përpara se të shitet dhe të përftoje fonde për projektin aeronautik të radhës.

Team

Crown Albania është Organizatë Jofitimprurëse e regjistruar me vendim gjykate numër 957 në Dhjetor 2014, Nipt L51704451H. Qendra është përfaqësuese e kontraktuar e më shumë se 150 shkollave publike dhe private ne Kanada. Ka një ofertë dhe një portë për interesin e të gjithëve ndërkohë që ne kemi në çdo rast në qëndër të vëmendjes ofrimin e mundësive të barabarta për studentet ekselentë Shqiptarë.

Assistenca jonë është 360 gradë, nga marrja e interesit tuaj, përftimi i ofertës deri në përfundimin e procedurave të vizës pranë Autoriteteve Emigratore.

Studimet jashtë Shqipërisë kërkojnë një planifikim në kohë dhe ne rekomandojmë që aplikimet të mbyllet brenda muajit Shkurt në mënyrë që të sigurohet një proces i kujdesshëm dhe i suksesshëm.